Восьмий транш гуманітарної допомоги загальною вагою 64700 кілограм був доставлений мирним жителям Сходу України місією «Милосердя без кордонів», яка діє під егідою Української Православної Церкви.

Допомога була розподілена між населеними пунктами Горлівської та Слов’янської єпархій УПЦ, які перебувають під контролем української армії. З благословення місцевого правлячого архієрея – архієпископа Митрофана – основну частину допомоги було залишено у м. Костянтинівка під відповідальність місцевого духовенства, яке надалі розподілятиме вантаж.

Місія не оминула допомогою і декілька місцевих дитячих будинків, а також місцевий храм міста Брянка, від яких отримала особисте звернення про допомогу.

На сьогоднішній день Місія «Милосердя без кордонів» зібрала та доставила у зону АТО 451 тону гуманітарного вантажу на суму більше 6 мільйонів гривень.

Цього разу багаж однієї з трьох вантажівок, що везли гуманітарну допомогу на Схід України, був зібраний виключно зусиллями церковних громад двох парафій УПЦ: святого великомученика Георгія Побідоносця, що знаходиться поряд з Південним залізничним вокзалом міста Києва (представник парафії протоієрей Іоанн Хорошкуватий також супроводжував благодійний вантаж), та Свято-Вознесенської парафії міста Вишневого Київської єпархії, настоятелем якої є протоієрей Василій Русинка.

Місія висловлює щиру подяку духовенству Київської єпархії УПЦ, а також всім людям доброї волі за участь у зборі гуманітарної допомоги.