11 січня, в 31-у Неділю по П’ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Його Блаженству співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, а також братія Лаври у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх на богослужінні зі словами проповіді. Згадуючи, що 11 січня Свята Церква вшановує пам’ять праведного царя Давида, святого апостола Іакова, брата Господнього, праведного Іосифа Обручника та 14 тисяч немовлят, від Ірода у Вифлеємі вбитих, Блаженніший Владика зазначив, що «вони вже звільнені від земного тягаря боротьби з гріхом, і торжествують із Христом на Небі». Натомість, за словами Його Блаженства, віруючим християнам, які ще долають земний шлях свого життя, необхідно трудитися у боротьбі за свою віру. «Усі ми маємо силу в собі перемагати зло. Іноді ми знемагаємо під своїм житейським хрестом, падаємо, але це не означає, що ми не маємо сили перемогли зло, навпаки: Христос нам дав цю силу. Але її вбивають наші лінощі і легкодухість», – підкреслив Предстоятель.

Також Блаженніший владика привітав численну паству з Різдвом Христовим і побажав Всесильної допомоги Божої кожному в боротьбі з гріхом і злом. «Нехай мир Божий, який Господь приніс з собою на землю, буде в наших серцях, у наших домівках і в усій Україні. Нехай Боже благовоління, яке прийшло до нас через Різдво Христове, охороняє нас на всіх шляхах нашого земного життя», – підсумував Його Блаженство.

В той же день, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірнє богослужіння у новозбудованому Преображенському соборі Почаївської Лаври, після чого відбувся традиційний різдвяний концерт. Хорові колективи Тернопільщини та сусідніх областей виконали для Предстоятеля і всіх присутніх святкові колідки.