Святковий захід організувало духовенство Києво-Печерської Лаври

1 червня 2016 року, у День захисту дітей, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Національному палаці мистецтв «Україна» відбувся фестиваль доброти та дитинства «Божі Діти». Про це повідомляєІнформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Київської Митрополії та сайт Києво-Печерської Лаври.

Організатором святкового заходу виступила Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра.

До столиці цього дня прибули діти, вихованці недільних шкіл, дитячих інтернатів на чолі з педагогами та духовенством з усіх єпархій Української Православної Церкви. Святковий захід відвідали також представники єпископату УПЦ: митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Бородянський Варсонофій та єпископ Васильківський Миколай.

На початку святкового концерту вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій зачитав вітальну адресу Предстоятеля УПЦ організаторам і учасникам заходу. Зокрема, Його Блаженство відзначив, що старші покоління несуть особливу відповідальність за виховання дітей України, їхню освіту, добробут і, найголовніше, – повчання у любові до Бога та Святої Церкви. У неспокійне сьогодення Церква робитиме все можливе, щоб українські діти зростали побожними людьми, справжніми патріотами своєї Батьківщини – наголосив у своєму вітання Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Вітальне слово від намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла виголосив благочинний обителі архімандрит Антоній.

Після привітань благодійники заходу були нагороджені грамотами та орденами УПЦ.

У програмі фестивалю були виступи церковних хорів, аматорських вокальних та хореографічних колективів, відомих вітчизняних співаків.

Після концерту учасники фестивалю отримали подарунки.