Духовенство та православні віряни трьох єпархій УПЦ, що знаходяться на території Луганщини, здійснили ходу Луганськом з місцевошанованою Луганською іконою Божої Матері.

14 червня 2017 року в Луганську в рамках урочистостей на честь місцевошанованої ікони Божої Матері «Луганська», відбувся хресний хід з молитвою за мир і спокій у нашій багатостраждальній Вітчизні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Луганської єпархії.

Цьогоріч на Луганщині проходять святкові заходи під знаком 25-річчя написання цього святого образу Пресвятої Богородиці. 

Урочисту ходу очолили митрополит Луганський і Алчевський Митрофан і архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. За традицією в хресному ході брало участь духовенство Луганської, Сєверодонецької та Ровеньківської єпархій, а також віруючий народ Донбасу. 

Відправною точкою послужив храм в ім’я ікони Божої Матері «Умиління» від якого учасники ходи пройшли головною вулицею міста до храму Всіх святих у районі автовокзалу.