1 червня 2019 року, в день пам’яті новомучеників і сповідників Слобожанського краю та Міжнародний день захисту дітей, у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі міста Харкова була звершена святкова Божественна літургія.

Після відбувся велелюдний Хресний хід за участю дітей, в якому, за приблизними підрахунками, взяли участь близько 70 тисяч вірян, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Харківської єпархії. 

Божественну літургію цього святкового дня звершили митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, архієпископ Городницький Олександр, вікарій Київської Митрополії, духовенство Харківської єпархії та інших єпархій.

На богослужіння були запрошені діти, зокрема учні недільних шкіл.

На сугубій ектенії була піднесена молитва за мир в Україні та про єдність Православ’я в усьому світі.

Після Літургії відбувся хресний хід за участю дітей, який завершився подячним молебнем на території Свято-Покровського чоловічого монастиря міста Харкова.

Як повідомили в єпархії, за приблизними попередніми підрахунками, в молитовному Хресному ході взяли участь близько 70 тисяч віруючих Слобожанщини.

Митрополит Онуфрій привітав зі святом духовенство і вірян та подякував за спільну молитву, а також прикликав Боже благословення на найменших учасників богослужіння, що проходило в День захисту дітей.

Варто зазначити, що цього ж дня митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій відзначає День тезоіменитства.

Очевидці та учасники багатотисячного Хресного ходу в Харкові розмістили на YouTube відео: