1 грудня відбулась благодійна акція Колківського благочиння Української Православної Церкви, організована спільно з громадською організацією «Автомайдан України».

Скриньки для збору коштів були розміщені у селах на Волині. Зокрема, смт Колки, села: Старосілля, Розничі, Семки, Комарове, Рудки, Рудники, Куликовичі, Красноволя, Велика Осниця, Гораймівка, Ничогівка, Матійки, Чорниж, Довжиця, Граддя, Копилля, Боровичі, Грузятин, Новосілки.

На потреби бійців, які перебувають в зоні АТО, парафіяни храмів сіл зібрали 29 тисяч 654 гривні.

Зібрані кошти передали керівнику ГО «Автомайдан України» Олегу Бондаруку. Представник громадської організації зазначив, що на ці гроші закуплять необхідні речі для військових.

Священник УПЦ Свято-Хрестовоздвиженського храму смт Колки Олександр Білінський зазначив, що бійцям потрібно допомагати, адже вони виборюють мир в державі.

«Ми молимось за мир, за наших солдат. Але хочемо також допомогти їм матеріально. Тому провели збір коштів у наших храмах. Вірю, що ця «краплина в морі» допоможе солдатам гідно нести громадянський обов’язок», – зазначив отець Олександр Білінський.

Благочинний Колківської округи, протоієрей Петро Бугайчук розповів, що два тижні скриньки ставили в селі. Люди волонтерам довіряють і знають, куди витратять ці гроші.

«Ми раді, що є небайдужі люди до подій в країні, що є такі волонтери, які передають гроші. Люди не втомилися давати. Але в їхніх очах біль, оскільки вони хочуть, щоб війна закінчилась. Люди дають гроші не від достатку, а від щирості серця. Ми впевнені те, що ми збираємо дійсно піде на армію», – зазначив протоієрей Петро Бугайчук.

Настоятель Свято-Покровського храму в селі Куликовичі, протоієрей Олександр Климук розповів, що це вже друга така акція. Першу провели в серпні цього року. Надалі разом з колегами планує допомагати військовим.

Керівник ГО «Автомайдан України» Олег Бондарук зазначив, що військові зараз, зимою, особливо потребують допомоги. Бійці виборюють на передовій незалежність України, тому в цей час не можна стояти осторонь.

«Бійці просять рації, прибори нічного бачення. Це саме та техніка, що може зберегти їм життя», – сказав Олег Бондарук.

Він додав, що про витрачені кошти прозвітують.

ВолиньПост