1 березня, у Неділю 1-шу Великого посту та свято Торжества Православ’я, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Перед початком богослужіння було звершено молебний спів Торжества Православ’я.

За Літургією Предстоятелю співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також духовенство Лаври.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словами проповіді. Згадавши історію виникнення свята Торжества Православ’я, Його Блаженство закликав усіх дотримуватись чистоти православної віри та берегти святоотецькі традиції і настанови.«Ми сьогодні молимо Бога, щоб навернув до істиної віри тих, хто заблукав, — зазначив Предстоятель, — хто впав у єресь і неправильне мудрування про Бога. Ми відвертаємось від єресей, але не відвертаємось від людей, які впали в єресі, бо ці люди — також образ Божий, ми любимо їх і бажаємо, щоб вони також стали на спасительний шлях».

За богослужінням Його Блаженство звершив дияконську та священицьку хіротонії над студентами Київської духовної академії: Антоном Забудським та дияконом Іоанном Білинцем.

По закінченню Божественної літургії Предстоятель привітав із першим недільним днем Великого посту та святом Торжества Православ’я духовенство та парафіян і благословив усіх.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ