6 травня, в день пам’яті святого великомученика Георгія Побідоносця, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Георгіївському Городницькому ставропігійному чоловічому монастирі.

Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Шепетівський і Славутський Пантелеімон, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, намісник обителі архієпископ Городницький Олександр; єпископи: Угольський Антоній, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Вознесенський і Первомайський Олексій, Хотинський Євсевій, а також духовенство монастиря.

Свято-Георгіївський собор

Свято-Георгіївський монастир було відкрито 23 листопада 1989 року. В 1994 року обитель отримала статус ставропігії – відтоді знаходиться в прямому підпорядкуванні Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України. Монастир розташований у смт. Городниця Житомирської області. Він об’єднує дві чернечі громади: чоловічу Свято-Георгіївську та жіночу на честь ікони Божої Матері «Утоли моя печали», яка існує з 2006 року. Монастир має велике підсобне господарство: обробляється понад 20 га землі.

В день престольного свята Георгіївської обителі Блаженніший Митрополит Онуфрій привіз із Хіліндарського монастиря, що на горі Афон, часточку мощей святого великомученика Георгія Побідоносця для поклоніння віруючим.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словами проповіді.

Наприкінці Літургії відбувся хресний хід, після чого Блаженніший владика освятив монастирські приміщення, ферму та пасіку.

Після одпусту Його Блаженство привітав намісника, братію обителі, парафіян обителі з престольним святом та благословив усіх присутніх.