1 червня, в День Святого Духа, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в храмі Святої Трійці Деснянського благочиння столиці.

Храм Святої Трійці Деснянського благочиння Києва
Храм Святої Трійці Деснянського
благочиння Києва

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Шепетівський і Славутський Пантелеімон, єпископи: Ірпінський Климент і Васильківський Миколай, а також духовенство парафії.

Під час малого входу Блаженніший владика нагородив настоятеля храму протоієрея Дмитрія Григорака правом носіння другого хреста.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні, а також заупокійна єктенія за упокій всіх дітей, котрі загинули у зоні збройного конфлікту на Сході України.

1 червня відзначається День захисту дітей. З цієї нагоди, з благословення Предстоятеля УПЦ, в цей день у всіх храмах Української Православної Церкви звершуються молитви за упокій всіх дітей, що загинули у зоні збройного конфлікту на Сході України.

Під час Літургії Блаженніший Митрополит звершив дві хіротонії над вихованцями Київської духовної семінарії: дияконську над Олексієм Дегтярьовим і священицьку над дияконом Тимофієм Гур’яновим.

Після завершення богослужіння Його Блаженство нагородив ктиторів та найбільш активних парафіян церковними відзнаками; привітав усіх віруючих із престольним святом і Днем Святого Духа, а також настоятеля храму протоієрея Дмитрія із високою богослужбовою нагородою.

Під час седмиці після П’ятидесятниці – Всіх святих – піст в середу та п’ятницю відміняється. Одразу по її закінченні – в Неділю Всіх святих – звершуються заговини на Петрів піст.