Шукаючи вихід із складних обставин, не можна порушувати заповіді Божі.

Про це сказав Предстоятель під час своєї проповіді у перший день Успенського посту, 14 серпня 2016 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні складне життя – люди шукають якогось виходу з тієї кризи, яка всіх охопила. Ця криза не стільки фізична, наскільки духовна», — зокрема сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Він звернув увагу, що тим людям, які опинилися в складних обставинах, часто намагаються нав’язати принципи, які не узгоджуються з Божими заповідями. «Нам пропонують щось таке, щоб порушити Божественний закон. Ніби то варто тільки зробити так, як нам радять, і все буде добре. Але, якщо ми порушуємо Божий закон, то ніякого добра не буде», — наголосив він.

«Це не є Божа жорстокість до нас. Те, що Господь заповідав людині — бути смиренною, прощати, молитись, постити, творити милостиню – це потрібно їй самій».

Блаженніший владика підкреслив, що «закон, який Бог дав людині є тим шляхом, який веде її до Блаженної вічності».

«Саме заради Блаженної вічності Бог створив людину і на цій дорозі немає дрібниць. Ми повинні все, що на ній прописано, виконувати».

За словами Предстоятеля, не варто шукати виправдань своїм немочам.

«Якщо ми щось  із заповіданого порушимо, то повинні покаятися, попросити в Бога прощення і не виправдовувати себе обставинами життя», — зазначив Митрополит Онуфрій.

14 серпня 2016 року, у Неділю 8-у після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області.