31 серпня Місія "Милосердя без кордонів", що діє під егідою Української Православної Церкви з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, надала черговий транш допомоги, призначений діям, які проживають у прифронтовій зоні АТО.

Координатор місії протоієрей Захарія Керстюк повідомляє, що основний акцент зроблено на тому, щоби підготувати максимальну кількість школярів до нового навчального року. За найскромнішими підрахунками, уздовж лінії фронту - більш ніж 20 тис. дітей з малозабезпечених і неповноцінних сімей, яким немає з чим (в прямому і переносному сенсах) піти до школи. Але цей рік відрізняється тим, що в багатьох населених пунктах на лінії зіткнення, незважаючи на безперервні бойові дії, все ж таки буде організовано навчальний процес.

Так, обидві Мар'їнські школи і школа Красногоровки сьогодні відкрили свої двері для дітей. В кожен окремий набір, в залежності від віку, увійшли: рюкзак, близько 40 різних зошитів і набори обгорток до них, пенал, 5 ручок, 3 олівця простих, набір олівців для малювання або фломастери, лінійка, стирачка, точилка, маркер, клей, ножиці, альбом для малювання, циркуль, фарби і розмальовки, пензлики, кольоровий папір, пластелін. У даних населених пунктах таких наборів було роздано 156.

А також забезпечено канцтоварами школи Новотроїцького та ряду інших населених пунктів першої лінії оборони. Повний список канцтоварів, доставлених на Донбас: зошитів 32222 шт., альбомів 2044 шт., картону кольорового 471 шт., паперу офсетного А4 310 шт., ручок кулькових 6082 шт., олівців простих і кольорових 6983 шт., фарб акварельних 706 шт. і багато чого іншого. Також 23-м траншем надано продукти харчування і засоби першої необхідності, включаючи нові матраци, подушки і ковдри.

Таким чином, на сьогодні Місія "Милосердя без кордонів" зібрала, транспортувала і розподілилася в буферній зоні Донбасу 1420 тон (70 фур та 36 мікроавтобусів) різних гуманітарних вантажів.