Громада УПЦ отримала від мешканки села будівлю, аби згодом мати можливість звершувати богослужінні у власному храмі

Будівля, передана під храм у Боровій, перебудовувалася

Будівля, передана під храм у Боровій, перебудовувалася

Близько десяти років громада УПЦ у с. Борова, що на Київщині, вимушена проводити богослужіння у пристосованому приміщенні. Причиною тому є вперте небажання місцевої влади виділити для парафії землю під будівництво власного храму. Аби зарадити ситуації, заручниками якої стали віруючі УПЦ, мешканка села вирішила віддати їм власну будівлю на околиці села, щоб переобладнати останню під церкву.

Однак агресивно налаштовані до Української Православної Церкви представники сільради та прихильники «УПЦ КП», разом зі своїм «священиком» вирішили завадити віруючим отримати храм.

З вуст нападників лунали заклики до релігійної ворожнечі

З вуст нападників лунали заклики до релігійної ворожнечі

Не дивлячись на те, що вказана споруда є приватною власністю, 9 вересня 2016 року група чоловіків на чолі з членом партії «Свобода» Ю. Горбинком і головою розкольницької громади вчинили розбій на території, що за законом належить мешканці села.

Зокрема, нападниками був зруйнований дах і стіни споруди, що переобладнувалась під храм. При цьому з вуст нападників лунали заклики до релігійної ворожнечі та погрози у бік священика й віруючих УПЦ.

Представники поліції, котрі прибули на місце подій, внесли відповідні відомості про розбійні дії до Реєстру досудових розслідувань.

Фото та відео borova.org