Клірики Сумської єпархії здійснили чергову гуманітарну поїздку до мирних жителів Донбасу, а представники Чернігівської єпархії  зі Світлим Христовим Воскресінням привітали солдат на блокпостах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на прес-служби єпархій.

17-18 квітня 2017 року з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія протоієрей Олександр Петренко та протоієрей Максим Денисенко здійснили поїздку до мирних жителів Донбасу в села Зайцево і Піски.

Традиційно в першу чергу були відслужені молебні, за якими молилися ледь не цілими селами. Священики привітали усіх з Христовим Воскресінням і роздали освячені паски (які передали прихожани та настоятель храму Димитрія Солунського села Стецьківка Сумського районного благочиння), крашанки і цукерки.

Для жителів села Зайцево, де вже 10 місяців немає світла, був придбаний генератор. У село Піски було доставлено 300 кг продуктів, які зібрала парафія Архистратига Михаїла міста Охтирка (настоятель протоієрей Георгій Сірий). З мешканцями цих сіл у священнослужителів Сумської єпархії склалися давні і теплі відносини. Кожна зустріч – радість і підтримка для людей, які знаходяться у важких обставинах.

Раніше повідомлялося, що сиротам і постраждалим від військових дій Луганщини прибула гуманітарна допомога від віруючих Київської єпархії.

Зону бойових дій з гуманітарною допомогою відвідали священик і волонтери Чернігівської єпархії. З благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія у дні Великодніх свят священик Менського благочиння протоієрей Василій Томишин разом із волонтерами відвіз до зони бойових дій гуманітарний вантаж загальною вагою понад три тонни. Окрім продуктів харчування, було доставлено медикаменти, запчастини для автомобілів, зокрема, двигун для УАЗа та святкові гостинці – близько трьохсот пасок та 60 лотків крашанок.

Протягом усього маршруту, на кожному блокпості священнослужитель вітав православних зі святом Великодня і разом з гостинцями дарував ікони святителя Миколая.

Нагадаємо, 29 квітня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент відвідав українських військових, які проходять строкову службу в Луганській області. У святкові дні Пасхи Христової капелани з різних єпархій УПЦ відвідали українських військовослужбовців у зоні АТО.