14 липня 2022 року внаслідок ракетного удару, нанесеного російськими військами по центру Вінниці, постраждав храм в ім’я святого великомученика Георгія Побідоносця Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Перед ракетним ударом у храмі звершували чин відспівування. Коли відбувся вибух, у церкві лишалося ще більше десяти чоловік. У просфорні, яка знаходиться біля храму, також були дві жінки. Люди отримали поранення, але це справжнє Боже чудо, що усі лишилися живими», – розповів настоятель храму протоієрей Валерій Швець.

Георгіївський храм у Вінниці перебуває у стадії будівництва. У результаті ракетного удару багато роботи парафіянам доведеться розпочинати заново.

За словами отця Валерія, вибуховою хвилею у храмі повибивало усі вікна та двері, всередині злетіла обшивка, пошкодилися куполи, понівечилася територія. Будівля парафіяльної недільної школи повністю зруйнована, серйозно постраждали господарські приміщення.

Для допомоги постраждалій парафії доступні реквізити:

Отримувач:

РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГІЯ ПОБІДОНОСЦЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Код ЄДРПОУ 35200322
п/р UA 64 320478 00000 26000924427750
АБ “УКРГАЗБАНК”

За повідомленням ДСНС України станом на 16:35 у Вінниці внаслідок ракетного удару, нанесеного російськими військами, загинула 21 особа (у тому числі 3 дитини), за медичною допомогою звернулася 91 особа, 52 особи госпіталізовано (у тому числі 4 дитини), у важкому стані перебувають 34 особи, тривають пошуки 42 осіб, з якими відсутній зв’язок.