В храмі УПЦ на честь Іоасафа Білгородського з початку війни готують гарячу їжу для переселенців, інвалідів, пенсіонерів та безпритульних.

В храмі УПЦ на честь Іоасафа Білгородського (Київ) щодня після літургії роздають гарячі обіди для тих, хто потребує. Про це розповідається у відео, розміщеному 8 грудня 2022 на YouТube-каналі «Перший Козацький».

«Протягом двох років ми звершуємо Божественну літургію щодня. Потім, після служби, в нас трапеза для переселенців, інвалідів, пенсіонерів, що потребують нашої допомоги», – розповів настоятель храму святого Іосафа Білгородського протоієрей Віталій Бойко.

За його словами, щодня на трапезу збирається в середньому 200 осіб, а у найнапруженіші дні кількість гостей храму зростала до 300.

«Люди знають нас, і ніколи поганого слова в районі не почуєш про церкву», – зауважив священник.

Їжу – перше, друге та гарячий чай, а також випічку – готують парафіянки храму. Окрім гарячої їжі, храм УПЦ надає нужденним одяг та гуманітарну допомогу.

«Для мене ця церква як рідний дім», – каже парафіянка храму Ніна, яка бере участь у приготуванні трапези.

Продукти, теплий одяг та інші речі жертвують благодійники.

«Навантаження велике, але воно радісне, тому що бачиш людей, які потребують цієї допомоги», – наголосив протоієрей Віталій Бойко.

Раніше СПЖ писала, що в храмах та обителях Одеської єпархії відкриваються пункти обігріву та допомоги.